fbpx

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı Taslağı’na Dair Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın Görüşleri

Milli Eğitim Bakanlığı, 26 Nisan 2024 tarihinde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslerin yanı sıra okul öncesi eğitim programı için de yeni bir müfredat taslağı yayımladı. Ulusal çaptaki eğitim programlarına yönelik bu gibi büyük değişiklik ve düzenlemelerin, tüm paydaşların şeffaf bir şekilde katılımıyla, ilgili uzmanlık alanları doğrultusunda, uzmanların görüşleri alınarak ve bu değerlendirmeler için yeterli süre tanınarak, bilimsel bilgiler ışığında yapılması gerekir.

Ülkemizin tüm çocuklarını etkileyen eğitim programlarının demokratik, laik ve bilimsel eğitim ilkelerinden taviz vermeden, insan hak ve özgürlüklerine dayalı ve toplumun tüm kesimlerinin iyilik halini göz önünde tutarak hazırlanması önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programı Taslağı’na Dair Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın Görüşleri

AÇEV olarak 30 yıldır, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çalışıyoruz. Bu misyon ve birikimle, görüşe açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili ilk değerlendirmelerin ardından kritik konulardaki görüşlerimize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

AÇEV'DEN SON HABERLER

Deprem bölgesi çalışmalarımıza destek olun.